کولوکیشن چیست ؟

کولوکیشن چیست؟

مرکز داده کولوکیشن که اغلب با عنوان «Colo» هم شناخته می‌شود به هر مرکز داده بزرگی اشاره دارد که فضای رک را برای سرورها یا سایر تجهیزات شبکه به اشخاص ثالث اجاره می‌دهد. این یک سرویس بسیار محبوب است و توسط مشاغلی استفاده می‌شود که ممکن است منابع مورد نیاز برای نگهداری مرکز داده خود را نداشته باشند؛ اما همچنان می‌خواهند از همه مزایا این سیستم بهره‌مند شوند. با ما باشید تا بدانیم که کولوکیشن چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم.

منظور از کولوکیشن چیست؟

در یک تعریف کلی باید بگوییم که کولوکیشن (Colocation)  به یکی از انواع خدمات قابل ارائه در دیتاسنترها اشاره دارد. شرکت‌های میزبانی وب و IT معمولا آن را با نام واقعی خودش یعنی Co-Location می‌شناسند. البته گاهی می‌توان از نام اختصار یافته آن «Colo» هم استفاده کرد. به یاد داشته باشید که در این نوع سرویس، دیتاسنترها محیط امنی را در اختیار کاربر خود قرار می‌دهند و از تجهیزات سرورها نگهداری و همه‌ی امکانات موردنیاز مثل شبکه و اینترنت، امنیت فیزیکی سرور، تجهیزات موردنیاز سرمایشی، شبکه برق، تجهیزات و لوازم اطفاء حریق و هر چیز دیگری که برای نگهداری سرور را تامین می‌کنند.شما با توجه به نیاز خود می‌توانید فضای مورد نیاز را اجاره نمایید.

به زبان دیگر، استفاده از این سرویس به این معناست که شما سرور مختص سازمان خودتان را خریداری کرده‌اید و صاحب سخت افزار خودتان هستید و با پرداخت هزینه‌های مربوطه، سرور را در دیتاسنتر میزبان قرار میدهید ولی اگر سخت افزار دچار مشکل شود، مسئولیت آن با دیتاسنتر نمی‌باشد

در نتیجه توصیه می‌کنیم تا زمانی که اطلاعات و تخصص کافی در زمینه هاستینگ و سرویس کولوکیشن را ندارید بهتر است از این سرویس استفاده ننمایید.

مزایا استفاده از کولوکیشن چیست؟

مزایا استفاده از کولوکیشن چیست؟

برای شرکت‌ها یا حتی افرادی که می‌خواهند از خدمات کولوکیشن استفاده کنند، مزایای زیادی وجود دارد که می‌توانند از آنها بهره‌مند شوند. موارد زیر برخی از مهم‌ترین مزیت‌هایی هستند که باید هنگام تصمیم گیری در مورد اینکه آیا این نوع خدمات گزینه خوبی است یا خیر، از آنها آگاه باشید.هر دیتاسنتر مزایایی در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد، از جمله:

  • امنیت بالا

با وجود امکاناتی مانند دوربین مداربسته یا نظارت ویدئویی برای حفاظت از دسترسی‌های غیرمجاز، می‌توانیم نظارت بر امنیت داده‌ها را به متخصصان سپرده و با خیال راحت چشم اندازهای خودمان را دنبال کنیم.

  • استاندارد های لازم جهت نگهداری تجهیزات در دیتاسنتر

دیتاسنتر باید دارای فضای استاندارد رک جهت قرار گرفتن سرورها و تجهیزات کاربر با توجه به گواهینامه‌ها و نشان‌های انطباق باشد به این دلیل که نگهداری و حفاظت از سرویس بر عهده‌ی ارائه دهنده‌ی سرویس کولوکیشن می‌باشد.

  • کاهش هزینه های نگهداری از سرور

با توجه به اینکه ساخت اتاق سرور و محیطی که برای نگهداری سرور برای افراد و سازمان‌‌ها دارای هزینه‌ی بسیار زیادی می‌باشد دیتاسنتر‌ها با استفاده از سیستم خنک کننده، کنترل دما، کنترل رطوبت، تخلیه گرد و غبارها، سیستم اطفا حریق،تامین نیروی برق پایدار و منظم بدون وقفه و بدون قطعی با استفاده از ژنراتور و upsو غیره امکانات لازم برای تامین سلامت فیزیکی هر سرور را در اختیار کاربر قرار می‌دهند تا با خیال راحت بتوانند سرور خود را در بهترین شرایط نگهداری کنند.

  • اتصال به شبکه پرسرعت اینترنت بصورت 24 ساعته

داشتن یک اتصال قدرتمند و دائمی به فضای اینترنت از جمله ملزومات یک سرور است. دیتاسنترها موظف‌اند با پورت‌های شبکه پرسرعت این نیاز را به خوبی مدیریت کنند.

  • پشتیبانی فنی تخصصی

حضور تیم پشتیبانی  متخصص به صورت شبانه روزی و هفت روز هفته این اطمینان را به کاربر می‌دهد که تمام عملکرد دیتاسنتر و وضعیت سرورها در شرایط مطلوب قرار دارد و برای جلوگیری از بروز هر گونه اشکال فنی و رسیدگی به درخواست کاربر با این ملاحظات تجربه قطعی شما را به حداقل میزان ممکن می‌رسانند.

  • ارائه سیستم مانیتورینگ

برای جلوگیری از حوادث احتمالی و سرعت در رفع مشکلات، اتاق سرور با کمک سیستم مانیتورینگ به صورت مداوم پایش میشود. در صورت بروز مشکل اعلام های لازم برای مسئولین ارسال میشود.

  •   پهنای باند گسترده

پهنای باند دیتاسنتر‌ها کاملا اختصاصی، وسیع و کارآمدتر است که یکی از مهم‌ترین مزایای این سرویس میباشد.

  •   اتصال دائم به اینترنت

اتصال دائم و قدرتمند به اینترنت و آپتایم بالا یکی از مهمترین پیش نیاز یک سرور است که همیشه در دسترس باشد که دیتاسنترها با پورت شبکه پرسرعت و قوی این نیاز را برای کاربران تامین می‌کنند.

  • استفاده از رک (Rack)

محفظه فلزی است که برای محافظت و نگهداری از سرورها، کابل، سوئیچ و سایر تجهیزات در داخل آن قرار می‌گیرد،این رک در دیتاسنترها به طور دقیق جایگذاری می‌شود و از صدمات فیزیکی احتمالی به سرور جلوگیری میشود.

سرور مناسب برای کولوکیشن چیست؟

سرور مناسب برای کولوکیشن چیست؟

با بررسی تمامی مزیت و کارکردهای این سرویس حتما تصمیم به خرید شما جدی خواهد شد. بد نیست بدانید که در این میان سرورهای مناسبی هم برای کولوکیشن وجود دارد که می‌توانند مسیر فعالیت ما را آسان کنند، در ادامه با انواع سرورها آشنا شده تا بتوان بهترین گزینه را انتخاب کنید.

این مورد را گوشه ذهنتان داشته باشید که کاربران سرورهای رک مونت را به عنوان گزینه مقرون به صرفه در نظر می‌گیرند که همیشه بیشترین استفاده را در دیتاسنترها داشته‌اند. چیدمان آنها با تعداد بالا به خوبی انجام می‌شود.

بد نیست بدانید که ارتفاع هر رک را با واحد یونیت (Unit) اندازه‌گیری می‌کنند. به این وصف هر یونیت تقریبا 4.45 سانتی‌متر است. از جمله پرکاربردترین رک‌های مورد استفاده در دیتاسنتر هم  رک‌هایی هستند که با اندازه 42 یونیت تهیه می‌شوند. تقسیم بندی این نوع سرورها بر اساس تعداد یونیتی که استفاده می‌کنند، به این ترتیب است:

  • سرور با 1 یونیت: کوچک و کم حجم کمی است.
  • سرور با 2 یونیت: معمولی‌ترین و پرکاربردترین نوع سرورها به حساب می‌آیند.
  • سرور با 3 یونیت: کاربران استقبال چندانی از این سرورها نکرده‌اند به همین دلیل هم تولید آنها مدت‌ها است که متوقف شده است.
  • سرور با 4 یونیت: پرقدرت‌ترین سرورهای مورد پسند کاربران این گزینه است. آنها را در حجم و ابعاد 4 یونیت پیدا خواهید کرد.

تفاوت بین فضای ابری و کولوکیشن چیست؟

تفاوت بین فضای ابری و کولوکیشن چیست؟

تفاوت اصلی بین این دو مهم در نحوه ذخیره و مدیریت داده‌ها است. موضوع داشتن دارایی‌های فیزیکی در مقابل دارایی‌های مجازی است. خدمات زیرساخت مبتنی بر ابر، به دلیل امکانات مشترک، در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌کند. اما، تنها همین شباهت را با کولوکیشن دارد. زمان استفاده از خدمات ابری، کارکنان ارائه دهنده (نه خود شما) مسئول تنظیم این عناصر، کاهش هزینه‌های سرمایه‌ای و هزینه‌های عملیاتی هستند.

در مقابل کولوکیشن به کسب‌وکارهایی مربوط است که سرورها، ذخیره سازی و عناصر شبکه خود را راه اندازی می‌کنند. بسیاری از کسب‌وکارها به جای بررسی این مهم که کولوکیشن چیست، خدمات مبتنی بر فضای ابری را در نظر می‌گیرند، زیرا ترجیح می‌دهند از مراکز داده خود برای کارهای سازنده‌تر در گسترش تجارت استفاده کنند.

این نکته را به یاد داشته باشید که ارائه‌دهندگان فضای ابری، ممکن است مزیت مدیریت داده‌ها را برای کسب‌وکارها ارائه دهند، اما زمانی که داده‌ها گسترش می‌یابند، تضادی در عملکرد کلی آنها وجود خواهد داشت. داده‌های بیشتر به معنای ذخیره سازی و هزینه‌های اضافی است. به همین دلیل است که کارشناسان بر این باورند که داشتن یک سرویس کولوکیشن برای مکان‌یابی داده‌ها هزینه کمتری دارد. این مسیر انعطاف‌پذیرتر است؛ زیرا کسب‌وکارها فضای مختص به خود را دارند.

نتیجه کلام | کولوکیشن چیست

در نهایت باید بگوییم که استفاده از کولوکیشن مقرون به صرفه است؛ زیرا اجاره فضای رک دیتاسنتر نسب به اجاره سرور یا خرید خود سرور، ارزان‌تر است. فراموش نکنید که قیمت کولوکیشن با توجه به تعداد یونیت‌ها یا همان مقدار فضایی که در دیتاسنتر اشغال می‌کند، تعیین خواهد شد. البته میزان ترافیک ماهیانه و برق مصرفی نیز در تعیین تعرفه اجاره این فضا نقش دارند.

اشتراک گذاری مطلب در
دیدگاه های کاربران درباره این مطلب

4 پاسخ

  1. با سلام ، من ویندوز ۱۰ پرو رو اینترنتی خریداری کردم و در حال حاضر با موبایل در حال دانلودش هستم، ویندوز قبلیه کامپیوترم ۷ هست ، آیا می توانم بدون داشتن اینترنت بر روی کامپیوتر ویندوز ۱۰ را به جای ۷ نصب کنم ….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابهی که ما پیشنهاد می کنیم