vmware چیست ؟

vmware چیست؟ چه کاربردی دارد؟

نرم‌ افزار vmware ابزاری برای مجازی‌ سازی

نرم‌افزار vmware از قدرتمندترین ابزارهای موجود برای مجازی‌سازی است که فعالیت خود را از سال 2005 میلادی آغاز کرده است. شما می‌توانید با استفاده از این نرم‌افزار تعداد زیادی از ماشین‌های مجازی را روی سیستم عامل یک رایانه شخصی اجرا کنید. این نرم‌افزار طی دو دهه فعالیت خود توانست توجه بسیاری از کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات را به خود معطوف کند و تا به حال جوایز فراوانی را نیز دریافت کرده است. vmware در واقع گروهی از نرم‌افزارها را در اختیار دارد که می‌تواند به کمک آن‌ها رایانه یا سرور مورد نظر را به چند ماشین مجازی با کاربردهای بسیار گسترده‌تر تبدیل کند. در این از رسانه آوا برید پاسخ دقیقی به این سوال شما می‌دهیم که vmware چیست و با کاربردهای گسترده این نرم‌افزار خارق‌العاده آشنا می‌شویم.

نرم‌ افزار vmware چیست؟

اگر قصد داشته باشیم که تعریف ساده‌ای از vmware ارائه کنیم، باید بگوییم که این نرم‌افزار ابزاری برای مجازی‌سازی سود محور است. سهام این نرم‌افزار در سال 2004 توسط کمپانی EMC خریداری شد و از آن زمان فعالیت خود را به صورت حرفه‌ای آغاز کرد. مقر این کمپانی در ایالت کالیفرنیای ایالات متحده است. نرم‌افزارهای کاربردی vmware این امکان را به شما می‌دهند که از هر یک از فانکشن‌های کامپیوتری مورد نظر یک نسخه مجازی ایجاد کرده و آن‌ها را در یک دیتا سنتر مبتنی بر این نرم‌افزارها مدیریت کنید. در واقع این نرم‌افزارها مشکل استفاده از سرورهای فیزیکی جداگانه برای امور مختلف را از بین می‌برد.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های vmware امکان تبدیل سرور اصلی به چند سرور مجازی کوچک و مستقل به منظور استفاده بهینه از سرورهای فیزیکی است. زیربنای اصلی این سیستم در واقع شبکه‌ای از رایانه‌ها یا سرورهایی هستند که به یکدیگر متصل شده‌اند و نرم‌افزار vmware می‌تواند خدمات این شبکه، نحوه ذخیره اطلاعات و توان محاسباتی آن‌ها را به فرمت مجازی تبدیل کند.

امکانات مورد نظر بین چند سرور مجازی مجزا تقسیم می‌شوند و شما می‌توانید از هر یک از این سرورهای مجازی برای انجام امور مشخصی مانند توسعه اپلیکیشن، ذخیره اطلاعات و … استفاده کنید. شما می‌توانید روی هر یک از این ماشین‌های مجازی سیستم عامل جداگانه‌ای نصب کنید و به کمک نرم‌افزار vCenter این شرکت، از طریق پرتال وب مشترک همه سرورهای خود را به طور همزمان و از راه دور مدیریت کنید.

سیستم عامل مورد نیاز برای نصب wmware چیست؟

سیستم عامل مورد نیاز برای نصب vmware چیست؟

بدون شک می‌دانید که برای نصب هر نوع نرم‌افزاری بر روی سیستم خود، رایانه شما باید دارای سیستم عاملی باشد که از نرم‌افزار مورد نظر پشتیبانی کند. یکی از سوالات متداولی که برای بسیاری از علاقه‌مندان به مجازی‌سازی سرور به وجود می‌آید، این است که برای نصب نرم‌افزارهای vmware  از چه سیستم عاملی می‌توان استفاده کرد؟ به طور کلی نرم‌افزارهای vmware قابل نصب بر روی سیستم‌های عامل مختلفی مانند ویندوز، لینوکس و سیستم‌های مک بوک هستند.

البته در این میان نرم‌افزارهایی مانند vSphere نیز وجود دارند که به طور مستقیم بر روی سخت‌افزار سیستم نصب می‌شوند و نیاز به هیچ سیستم عاملی ندارند. vSphere یک نرم‌افزار کاربردی از مجموعه vmware است که شما می‌توانید آن را از راه دور یا به عبارت دیگر، به صورت ریموت مدیریت کنید.

برای پاسخ به پرسش vmware  چیست باید به یکی از ابزارهای کاربردی آن یعنی vmware workstation اشاره کنیم. شما می‌توانید با استفاده از این ابزار کاربردی بدون نیاز به پارتیشن‌بندی مجدد هارد سیستم خود، سیستم عامل جدیدی را بر روی دستگاه نصب کنید. همچنین vmware workstation این امکان را برای شما فراهم می‌کند که بدون نیاز به بوت کردن از یک سیستم عامل به سیستم عامل دیگر جابه‌جا شوید.

مزایای نرم‌افزارهای vmware چیست؟

مزایای نرم‌ افزار vmware چیست؟

بدون شک برای پاسخ به سوال vmware چیست باید نگاه دقیق و جامعی به مزایای این نرم‌افزار کاربردی داشته باشیم و آن را از جوانب مختلف مورد بررسی قرار دهیم. میلیون‌ها کاربر در نقاط مختلف دنیا از امکانات متنوع vmware استفاده می‌کنند تا علاوه‌بر کاهش هزینه‌های خود، باعث افزایش انعطاف‌پذیری شده و کارایی خود در ساخت نرم‌افزارهای گوناگون را بهبود دهند. در ادامه به معرفی اصلی‌ترین مزایای vmware می‌پردازیم.

سادگی ایجاد ماشین‌های مجازی

زمانی که قصد داریم درباره مزایای نرم‌افزار vmware صحبت کنیم، باید به سراغ قابلیت این ابزار در اضافه کردن ماشین‌های مجازی جدید به یک سیستم برویم. اضافه کردن ماشین‌های مجازی در این نرم‌افزار به قدری ساده است که حتی تازه‌کارترین و مبتدی‌ترین افراد نیز می‌توانند با یک آشنایی اندک ماشین مجازی جدید را به سیستم عامل مورد نظر خود اضافه کنند.

نقش vmware در مدیریت دیتا سنتر چیست؟

به طور کلی تمامی نرم‌افزارها و ابزارهای vmware رابط کاربری ساده‌ای دارند و استفاده از امکانات آن‌ها برای تمامی افراد در دسترس است. همان‌طور که اشاره کردیم، شما می‌توانید به کمک امکانات vmware یک ماشین‌ مجازی جدید را به سیستم مورد نظر اضافه کنید. اگر بخواهیم به سوال مزایای vmware چیست پاسخ دهیم، باید به سهولت مدیریت ماشین‌های مجازی در دیتا سنتر یا همان مرکز داده اشاره کنیم. شما می‌توانید در عرض چند دقیقه ماشین‌های مجازی که دیگر به آن‌ها نیاز ندارید را حذف کرده از فضای خالی موجود برای افزودن ماشین‌های مجازی جدید استفاده کنید.

نرم‌ افزار vmware بهترین ابزار برای مجازی‌ سازی در سیستم عامل لینوکس

اگر به دنبال بهترین ابزار برای مجازی‌سازی سرور در سیستم عامل لینوکس هستید، باید به سراغ نرم‌افزار vmware بروید. شما می‌توانید به کمک این نرم‌افزار فضایی را برای خود ایجاد کنید که کاملا مشابه فضای سیستم عامل لینوکس است. به این صورت شما می‌توانید برای مجازی‌سازی در سیستم عامل لینوکس بالاترین کارایی ممکن را داشته باشید. توجه داشته باشید که می‌توان به کمک vmware workstation در کنار سیستم‌های عاملی مانند ویندوز، به طور همزمان از سیستم عامل لینوکس نیز استفاده کنید.

امنیت بالای vmware

یکی از نگرانی‌های اصلی در زمینه استفاده از نرم‌افزارها و ابزارهای مجازی‌سازی بحث امنیت است. vmware به دلیل برخورداری از سیاست‌های سختگیرانه و استفاده از روش امنیتی مبتنی بر مدل zero trust تمامی نگرانی‌های شما در این زمینه را از بین می‌برد. زیرا سازمان‌ها و اشخاص مختلف برای دسترسی به سیستم شما حتما باید خود را احراز هویت کنند.

نرم‌افزار vmware چه کاربردهایی دارد؟

نرم‌ افزار vmware چه کاربردهایی دارد؟

امکانات فوق‌العاده vmware  در امر مجازی‌سازی سرور و سهولت استفاده از آن این نرم‌افزار را به یکی از محبوب‌ترین ابزارها در سراسر جهان تبدیل کرده است. همان‌طور که اشاره کردیم، امکان استفاده از این نرم‌افزار بر روی سیستم‌های عامل مختلف، یکی از دلایل اصلی محبوبیت این مجازی ساز  به شمار می‌آید. اما پرسشی که برای بسیاری از علاقه‌مندان به این زمینه به وجود می‌آید، این است که کاربردهای اصلی نرم‌افزار vmware چیست و در چه زمینه‌هایی می‌تواند به ما کمک کند؟

مهم‌ترین موارد کاربرد vmware عبارتند از:

  • کار با محیط چند ابری یا Multicloud
  • بستری برای توسعه اپلیکیشن
  • کمک به تسهیل استراتژی‌های دورکاری
  • ایجاد شبکه‌های مجازی
  • کمک به حفظ امنیت شبکه‌ها

ایجاد شبکه‌های مجازی

یکی از جالب‌ترین و مهم‌ترین کاربردهای vmware قابلیت استفاده از امکانات آن برای ایجاد یک شبکه مجازی و هاستینگ فضای ابری است. در واقع شما می‌توانید به کمک vmware از بیشینه توان سرورهای اختصاصی، روترها، رایانه‌ها و … بهره‌مند شوید. همچنین از vmware برای مدیریت منابع، ارتقای عملکرد سرورها، دسترسی از راه دور استفاده می‌‌شود.

نقش vmware در تسهیل استراتژی‌های دورکاری کسب‌وکارها چیست؟

یکی از مهم‌ترین امکانات نرم‌افزار vmware قابلیت انجام فعالیت‌های کاری به صورت دورکار و کنترل سیستم از راه دور است. برای این منظور، هر یک از کارکنان نیاز دارند که در منزل خود یک رایانه متصل به vmware داشته باشند و با استفاده از ابزارهایی مانند Workspace ONE به شبکه مورد نظر دسترسی پیدا کنند. از vmware  در طیف گسترده‌ای از مشاغل مانند شرکت‌های خدماتی، خرده‌فروشی‌ها و حوزه سلامت استفاده می‌شود. ماشین‌های مجازی موجود در فضای ابری باعث افزایش رضایت‌مندی و محبوبیت این نرم‌افزار در میان مشاغلی هستند که از استراتژی‌های دورکاری استفاده می‌کنند.

حفظ امنیت شبکه‌ها

در پاسخ به سوال کاربردهای اصلی vmware چیست، باید به حفظ امنیت شبکه‌های مختلف اشاره کنیم. امروزه در کسب‌و‌کارهای مختلف افراد زیادی وجود دارند که با استفاده از ابزارهای متفاوتی به شبکه مورد نظر دسترسی پیدا می‌کنند. نرم‌افزار vmware می‌تواند فارغ از میزان پیچیدگی محیط کار، امنیت شبکه شما را تضمین کند. هر یک از کارکنان برای ورود و دسترسی به شبکه باید خود را احراز هویت کنند. رویکرد امنیتی متمرکز vmware باعث افزایش کارایی این نرم‌افزار در مقایسه با مدل‌های قدیمی‌تر می‌شود. همچنین این رویکرد باعث کاهش هزینه‌های صاحبان کسب‌وکارهای مختلف خواهد شد. یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از vmware برای حفظ امنیت شبکه این است که حوادث طبیعی نیز نمی‌توانند شبکه شما را مختل کنند. زیرا تمامی داده‌ها و اطلاعات در فضای ابری ذخیره شده‌اند.

صرفه‌ جویی در مجازی‌ سازی سرور با استفاده از vmware

امکانات و ابزارهای مختلف vmware زیرساختی مناسب برای مجازی‌سازی است که نقش مهمی در ایجاد شبکه و حفظ امنیت آن ایفا می‌کنند. شما می‌توانید با توجه به نیاز کسب‌وکار خود از ابزارهای vmware  برای مدیریت اپلیکیشن‌ها، ایجاد فضای ابری، ارتقای امنیت و … استفاده کنید. مقرون به صرفه بودن و برخورداری از یک رابط کاربری ساده از جمله ویژگی‌های مهم این نرم‌افزار به شمار می‌آیند.

مجموعه رسانه آوا برید با بیش از دو دهه تجربه فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، در سال 1395 موفق به ساخت یک دیتا سنتر با فضای امنیتی فوق پیشرفته شد. شما می‌توانید برای دریافت خدماتی مانند مجازی‌سازی سرورها، خرید سرور اختصاصی، اجاره فضا و ارتقای امنیت شبکه خود از خدمات متنوع شرکت رسانه آوابرید استفاده کرده و در صورت لزوم با کارشناسان باتجربه ما مشورت کنید. 

اشتراک گذاری مطلب در
دیدگاه های کاربران درباره این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابهی که ما پیشنهاد می کنیم