IP ورژن 6 (IPv6)

ای پی ورژن 6

رایانه‌ها، تلفن‌های همراه، تجهیزات اتوماسیون خانگی و هرچیزی که به اینترنت وصل می‌شود، برای برقراری ارتباط با سایر دستگاه‌ها به یک آدرس آی‌پی نیاز دارد. نسخه قدیمی آی‌پی که IPv4 نام دارد، در حال افول است و در سال‌های اخیر نوعی پروتکل ابداع شده است که IP ورژن 6 یا همان IPv6 نام دارد.

آی‌پی ورژن 6؛ تحولی بزرگ در سازوکار اینترنت

آی‌پی ورژن 6 یک شناسه منحصر به فرد است که هویت رایانه‌ها، تلفن‌ها و سایر دستگاه‌های متصل به شبکه را مشخص می‌کند. بسیاری از کارشناسان، روی کارآمدن این پروتکل شبکه را تحولی عظیم در تکنولوژی ارتباطات می‌دانند. برای شناخت این تکنولوژی ما را تا انتهای این مطلب از رسانه آوا برید همراهی کنید.

IP ورژن 6 چیست؟

آی‌پی‌ها یکی از مهم‌ترین موارد برای اتصال به شبکه جهانی هستند و نحوه ارتباط دستگاه‌ها با یکدیگر و سرورها را تعیین می‌کنند. در واقع آی‌پی نوعی شناسه برای در بخش‌های خاص در یک شبکه است که یک ارتباط دقیق میان مقصد و مبدا را در شبکه فراهم می‌کند. تا کنون دو تکنولوژی برای انجام این کار وجود داشته‌اند. همان‌طور که گفتیم این روزها آی‌پی ورژن 6 برتری‌های بیشتری نسبت به IPv4 دارد. اگرچه در حال حاضر از هر دو پروتکل استفاده می‌شود، اما در آینده شاهد بی‌استفاده شدن نسخه قدیمی هستیم.

آی‌پی ورژن 6 را می‌توان به‌عنوان به‌روزترین و بهبودیافته‌ترین نسخه پروتکل شبکه معرفی کرد. این پروتکل توسط گروهی از مهندسین با نام (IETF) در سال 1998 میلادی ابداع شد. IP  ورژن 6 نیز وظیفه انتقال اطلاعات در شبکه با استفاده از تعیین مبدا، منبع و مقصد اطلاعات را برعهده دارد. با این تفاوت که در ورژن 6 پروتکل شبکه شاهد سرعت عمل، ظرفیت انتقال اطلاعات و ترافیک بیشتری در شبکه جهانی هستیم.

آی‌پی ورژن 4 شناسه‌ای است که از طریق سرویس ارائه‌دهنده اینترنت یا همان ISP برای هر دستگاه مشخص می‌شود. هر آی‌پی دارای 4 بخش یا Octet دارد و در مجموع از 32 بیت شکل می‌گیرد. اما در مقابل IP ورژن 6 شامل 8 Octet 16 بیتی است که در مجموع به 128 بیت می‌رسد. میزان هگزادسیمال 128 بیتی آی‌پی ورژن 6 باعث افزایش قابل توجه تعداد ماشین‌های اینترنت می‌شود. از 128 بیت در IPv6، 64 بیت اول متعلق به آدرس شبکه و Network Prefix هستند. 64 بیت دیگر نیز به کارت‌های شبکه اختصاص داده می‌شوند.

مزایای IP ورژن 6 در مقابل IPv4

همان‌طور که گفتیم پیش‌بینی می‌شود در چند سال آینده نسخه قدیمی‌تر پروتکل شبکه یعنی IPv4 کنار گذاشته شود و IPv6 توجه همگان را به خود جلب کند. اما چه چیزی باعث می‌شود که IP ورژن 6 برترین قابل توجهی داشته باشد؟ در مزایای IP ورژن 6 در مقابل IPv4 را بررسی می‌کنیم.

امنیت بالا در Ipv6

در ورژن 4 آی‌پی شاهد قابلیت رمزنگاری و کدگذاری داخلی هستیم که به‌صورت اختیاری طراحی شده است و افراد می‌توانند از آن استفاده نکنند. اما استفاده از قابلیت کدگذاری و رمزنگاری در IPv6 یک امر اجباری است. در نسخه 6 آی‌پی تمام پکت‌ها رمزنگاری و کدگذاری می‌شوند و همین مساله، از حملات سایبری و نرم‌افزارهای مخرب جلوگیری می‌کند. با توجه به مساله ذکرشده، قطعا شاهد امنیت بالاتری در IPv6 هستیم.

کانفیگ آسان و سریع شبکه

یکی دیگر از مزایای IPv6 نسبت به IPv4، کانفیگ آسان و سریع شبکه است. IP ورژن 6 فرایند کانفیگ را به‌صورت خودکار و با سرعت بالایی انجام می‌دهد. این قابلیت هزینه راه‌اندازی شبکه و کارکرد را به‌شدت کاهش می‌دهد. در حالی که برای راه‌اندازی IPv4 در سیستم‌عامل‌های مک و ویندوز به DHCP احتیاج دارید.

رفع ارورها و پردازش بهتر پکت‌ها

در IP ورژن 6 شاهد پردازش بهتر پکت‌ها نسبت به نسخه قدیمی‌تر هستیم. آی‌پی ورژن 6 اطلاعات را به‌وسیله یک شبکه ارتباطی واحد، با سرعت بالایی انتقال می‌دهد. در طول این مسیر نیز ارورها به‌سرعت رفع می‌شوند و همچنین فرصت خوبی برای تشخیص خطاها به وجود می‌آید. بنابراین یکی از برتری‌های مهم در نسخه جدید، رفع آسان ارورها و پردازش بهتر پکت‌ها است.

تعداد آی‌پی بیشتر

در آی‌پی ورژن 4 حدود 4.3 میلیارد آدرس اینترنتی وجود دارد که به‌صورت هم‌زمان در اختیار کاربران قرار گرفته‌اند. اما در IPv6 شاهد اختلاف شدیدی در تعداد آدرس‌های اینترنتی هستیم. در IP ورژن 6 حدود 340 تریلیون آدرس اینترنتی به‌صورت هم‌زمان پشتیبانی می‌شود که برتری واضح این پروتکل را نشان می‌دهد.

کاهش حجم جداول مسیریابی

محاسبات شبکه نشان می‌دهند که در پروتکل شبکه ورژن 6، حجم جداول مسیریابی کمتر می‌شود. این مساله باعث می‌شود که فرایند مسیریابی برای دریافت و ارسال اطلاعات، بسیار کوتاه باشد. با وجود این قابلیت دیگر احتیاجی به کنترل مجدد در هر روتر نیستند و پروتکل به مشتریان اجازه می‌دهد که پیشوندهای شبکه‌های تمام دستگاه‌ها را در یک پیشوند ذخیره کند و به شبکه اینترنت ارائه دهد.

انواع آدرس ‎دهی در IP ورژن ۶

اطلاعات برای این که از مبدا به مقصد برسند به یک روش مسیر مشخص نیاز دارند که توسط پروتکل شبکه ایجاد می‌شود. در IP ورژن 6 نیز 3 نوع آدرس‌دهی وجود دارد که با توجه به استانداردRFC3307  ایجاد شده‌اند. انواع روش‌های آدرس‌دهی در IPv6 عبارت‌اند از:

  • یونیکست: در آدرس‌دهی یونیکست، اطلاعات از یک مبدا به یک مقصد مشخص انتقال می‌یابند و فقط به‌صورت مستقیم در دسترس قرار می‌گیرند
  • انیکست: روش مسیریابی انیکست (Anycast) روش انتقالی است که در آن مقصد انتقال اطلاعات، یک گروه مشخص از گره‌ها است که می‌توانند مکان‌های متفاوتی باشند.
  • مولتی کست: مولتی کست (Multicast) روش یک روش آدرس‌دهی در IPv6 است که در آن بسته اطلاعات از یک مبدا به گره‌هایی در یک گروه فرستاده می‌شود و هر گره می‌تواند این بسته را تنها یک‌بار دریافت می‌کند

فرصت‌ها و مزایای IPv6 را از دست ندهید

آی‌پی ورژن 6 یا همان IPv6 به پروتکل اصلی اینترنت در سال‌های آینده تبدیل خواهد شد. بنابراین اگر صاحب یک کسب‌وکار دیجیتال هستید و یا می‌خواهید در این زمینه فعالیت کنید، باید به دنبال دانش بیشتری درباره آن باشید. همچنین اگر به سرویس‌های اجاره فضای رک، سرور اختصاصی اقتصادی، سرور اختصاصی سازمانی و تجهیزات سخت‌افزاری مرتبط نیاز دارید، می‌توانید از خدمات ما در دیتاسنتر آوابرید بهره‌مند شوید.

سوالات متداول

در این پروتکل حدود 340 تریلیون آدرس اینترنتی به‌صورت هم‌زمان پشتیبانی می‌شوند.

با استفاده از این پروتکل می‌توانید میزان درآمد و موفقیت‌های خود را افزایش دهید و آسان‌تر فعالیت کنید

با توجه به جنبه‌های مختلفی از جمله تعداد آدرس اینترنتی، ظرفیت شبکه و سرعت انتقال داده، قطعا IPv6 بهتر است.

برای تهیه سرور اختصاصی ایران و سرور مجازی ایران با ما همراه باشید.

اشتراک گذاری مطلب در
دیدگاه های کاربران درباره این مطلب

8 پاسخ

  1. ممنون بابت مطالب .
    یه سوال داشتم جسارتا ؟؟
    اینترنت فیبر نوری دارم و کار بورس انجام میدم
    برای ارسال مهم اول صبح بنظرتون خود همون فیبر نوری پرسرعت من با پینگ زیر ۵ کفایت میکنه یا اینکه من با همان نت نوری وارد سرور مجازی پرقدرت بشم و از اونجا ارسالم رو انجام بدم ؟؟
    نظر شما چیه ؟
    یعنی فقط از فیبر نوری استفاده کنم یا فیبر نوری رد با سرور مجازی ترکیب کنم ؟؟؟
    درود فراوان

  2. سلام من آیفون دارم و اصلا سیف سرچم قفل شده و نمیتونم از هیچ طریقی ببندمش میشه برام با راهنمایی کامل توضیح بدین چطوری میشه سیف سرچمو خاموش کنم چون هر روشی میرم اما نمیتونم خاموش کنم حالت قفل مونده

  3. سلام
    چطور میتونم بفهمم چه ipهایی به اکانت های جیمیلم مرتبط هستن؟
    ظاهرا گوگل به دلیل تشابه ip ها ریویو های من را مخصوصا آنهایی که مربوط به کسب و کار خودم هست را نشان نمیده!
    راهی هست که این مشکل را برطرف کنم یا اینکه باید اکانت جدید بسازم و کلا بیخیال قبلی ها بشم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابهی که ما پیشنهاد می کنیم